Økonomi

Telefonnummer

Nummer

Mobiltelefoner kommer ikke med telefonnummer. En mobiltelefon er kun en gjenstand som er laget for at hvem som helst kan bruke den uten å gjøre noe mer enn å ta med seg telefonen hjem eller et annet sted.

Telefonnummeret er på et sim-kort. Sim-kortet styrer altså hvilke nummer du har og sim-kortet er utgitt av operatøren du bruker for at telefonen din skal virke. Operatøren har gitt deg et tilbud på et billig mobilabonnement, som egentlig bare er en avtale om mobilbruk. På grunnlag av denne avtalen får du et sim-kort. På sim-kortet er det et telefonnummer. Dette nummeret kan være et helt nytt og helt vilkårlig nummer eller det kan være et nummer som du vil ha på sim-kortet.

Du kan derfor bestemme selv hva slags nummer som skal stå på sim-kortet. Nummeret kan være et nummer du hadde hos din gamle operatør som din nye operatør flyttet for deg, det kan være et het nytt nummer som du ba om eller det kan være et tredje type nummer som du kjøpe. Du kan fint kjøpe telefonnummer hvis du ønsker det. Kjøp av nummer er ikke uvanlig og man kan finne flere nummer på finn.no. Der prøver folk å selge nummer som er lette å huske for en fin sum penger. Noen nummer, som er lette å huske, kan fort være vært litt penger. Disse kalles gullnummer. Det strides nå litt om hva som egentlig er gullnummer og hva som er lett å huske.

Du kan med andre ord ta med deg ditt gamle mobiltelefonnummer når du bytter abonnement.